30 nov. 2016

morotssoppa


enkel, lysande, varm, mättande vintersoppa – mycketmycket lättlagad

  • morötter knappa halvkilot
  • en tumme ingefära
  • en stor eller två små lökar
  • en–två vitlöksklyftor
  • en halvliter buljong
  • en tesked kardemumma
  • saften av två stora apelsiner

  1. grovhacka lök och morot
  2. finhacka vitlök
  3. riv ingefäran fint
  4. bryn allt försiktigt i kastrullen med smör och olja, till löken är genomskinlig och vitlöken börjar sprida sin doft i köket
  5. häll på buljongen och låt puttra till morötterna är kokta, mixa
  6. pressa apelsinerna och häll i

servera med smetana eller mjölkfritt alternativ – smaksatt med lite apelsinsaft (skal om eko) och kardemumma – som ensamrätt med surdegsbröd, som mellis, som förrätt


– smaklig!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar