28 maj 2011

tunisisk kycklinggryta

stora gester, mycket doft och smak, generösa portioner – här är en gryta som inte kostar skjortan men räcker till hela kvarteret – jag väljer lokalproducerat, ekologiskt, krav

  • 1 kyckling, hel med skinn och ben – dela i 8–10 bitar, ta bort skinnet om du vill (det vill Sputnik att du vill)
  • 1 tub tomatpuré (200 g)
  • 1 vitlök, skalad och grovhackad
  • 1–2 förpackningar kokta kikärtor med spad
  • 4–6 potatisar, mjöliga, i rejäla bitar (skalad om ej ekologisk)
du behöver en rejäl gryta, att både bryna och puttra i
  1. bryn kycklingen i storgrytan
  2. i med hackad vitlök, bryn – håll koll så det inte bränner
  3. i med hela tuben tomatpuré
  4. salt och sambal oelek
  5. i med kikärtor och spad
  6. i med potatis
  7. slå på ett par deciliter vatten
  8. låt grytan stå och puttra nån timma på svag värme, när potatisen är klart är det bara att servera (späd med mer vatten om det behövs)
    servera på toppen av ett spagettiberg eller tärnad banan och jordnötter och kanske ris

    tack Sara och Kamel för receptet, Midnattshörnan i Kiruna

    1 kommentar:

    1. Tack!! Äntligen hittar jag detta recept som jag letat efter i flera år :) nu blir det raka vägen ut i köket.. återigen tusen tack!!

      SvaraRadera